Harrisová pripustila, že voľby v USA môžu byť posledné demokratické

11.04.2024 Celý región

New York 10. apríla (TASR) - Americká viceprezidentka Kamala Harrisová v rozhovore odvysielanom v utorok súhlasila s tvrdením, že prezidentské voľby v USA v roku 2024 môžu byť posledné demokratické. TASR sa odvoláva na stanicu Fox News a záznam rozhovoru zverejnenú na platforme YouTube.

Harrisová to povedala v podcaste "I’ve Had It" s moderátorkami Jennifer Welchovou a Angie Sullivanovou. Hovorili o politike, najmä v spojitosti s volebným súbojom úradujúceho prezidenta Joea Bidena a Donalda Trumpa. Dotkli sa aj osobnosti exprezidenta Trumpa a jeho vyjadrení.

Sullivanová povedala, že nepokladá za zveličené tvrdenie, že tohtoročné voľby by mohli byť skutočne posledné demokratické. "Máte pravdu," odpovedala Harrisová.

Viceprezidentka tiež uviedla, že viacerí svetoví lídri, s ktorými sa počas posledných mesiacov stretla, vyjadrili znepokojenie pred blížiacimi sa prezidentskými voľbami v USA a ohrozením americkej demokracie.

"Svetoví lídri ku mne prichádzali a vyjadrovali skutočné znepokojenie o týchto voľbách," povedala. Títo lídri podľa nej vedia, že to, či si Amerika udrží svoju demokraciu, bude mať vplyv na krajiny a ľudí na celom svete.

Demokrat Biden a republikán Trump si už počas primárok svojich strán zabezpečili dostatok delegátov na získanie straníckej nominácie do novembrových prezidentských volieb. Vznikli tým podmienky pre prvé prezidentské "odvetné" voľby od roku 1956.
 

Vyberte región